top of page
Search

Evolutia tehnologiei si parerile astrofizicienilor.

“Toate tarile care au capabilitati tehnologice dezvoltate sunt implicate in astronomie. Nu doar prin faptul ca tin spatiul cosmic sub observare, ci si prin activitatea de cautare a semnalelor de la extraterestri. Toate “padurile” de antene parabolice sunt indreptate spre cer. Au fost lansati in spatiu tot felul de senzori, iar cativa roboti au aterizat pe suprafata planetei Marte. In vreme ce scriu aceste randuri, sonda spatiala DAWN se afla pe orbita planetei Ceres, in centura de asteroizi, si ne transmite imagini senzationale. Imagini care, apropo, arata un munte cu dungi alb-negre ciudate si un urias dreptunghi pe sol. Este cat se poate de limpede ca acestea nu sunt fenomene naturale. Astronomii cauta cu disperare o explicatie fireasca pentru ele, dar acestea pot fi la fel de bine urme ale exploatarilor miniere. La un moment dat, un grup de extraterestri au exploatat materii prime pe Ceres. Nu este ingaduit ca aceasta posibilitate sa fie prezentata public – cel putin nu de un astronom cu reputatie. Iar astronomii sunt in general persoane foarte inteligente si oneste. Ar trebui ca autoritatea astronomica extrem de importanta a acestei lumi sa fie pusa in dificultate si sa i se spuna ca toate eforturile depuse in cautarea inteligentei extraterestre au fost inutile? Miliardele de dolari cheltuite pe antene parabolice, nave spatiale si roboti au irosit banii contribuabililor? Este inutila cercetarea stiintifica din cauza ca extraterestrii au fost deja aici? Aici! In sistemul nostru solar si chiar pe Pamant?

Cum ar putea sa reactioneze un astrofizician stralucit precum Stephen Hawking, care cauta viata extraterestra alaturi de miliardarul Yuri Milner?

Hawking si Milner au initiat in Arpilie 2016 un program de sute de milioane de dolari pentru cautarea vietii in spatiu. O suma uriasa cheltuita fara niciun tel? Imi imaginez ca Stephen Hawking nu are de gand sa afle nimic despre OZN-uri si despre prezenta extraterestrilor pe pamant – cel putin nu pana cand va fi contactat personal.

Incetul cu incetul, chiar si scepticii trebuie sa isi dea seama ca nu doar publicul in general, ci si stiinta, trebuie protejate de aparitia extraterestrilor. Stiinta are nevoie de cenzura la fel de mult ca populatia increzatoare. Atunci cum sa continuam, in ciuda faptelor evidente?

Claudio Stella, un analist meticulos al contactelor cu extraterestrii, propune o perioada lunga de pregatire: “Daca adaptarea are loc intr-o maniera distantata, critica, intentionata si lenta, atunci trebuie sa ne temem mai putin de un soc cultural care se extinde pana la pierderea propriei orientari culturale si de consecintele teribile care rezulta…”

Conform analizei lui, ar fi intelept din partea extraterestrilor sa stie sa foloseasca o perioada de pregatire care sa preceada marele eveniment:

“Pentru ca asemenea procese o pot lua pe un fagas irational, ar fi de recomandat extraterestrilor sa-i pregateasca pe cei de pe pamant mintal, cultural, politic si organizational in legatura cu sosirea lor, printr-o notificare prealabila directa. Ar trebui folosite diverse forme de notificare prealabila pentru un asemenea prim contact socant, pentru care trebuie atentie. Un obiect care are putea fi limpede caracterizat ca apartinand civilizatiei extraterestre ar putea fi prezentat, de exemplu, pentru a pregati omenirea…”

Suntem in mijlocul unui proces de pregatire si putini pamanteni au idee despre el. Adaptare mentala si culturala?

Asta se intampla de la Fatima, din 1917. Vreme de decenii s-au tot aratat cu intermitenta. Oamenii de rand numesc asta OZN-uri. Persoanele rezonabile au ridicat din umeri si, in cel mai bun caz, au ras pe seama acestui lucru. Dar numarul acestor ocazii s-a inmultit. Literatura OZN s-a dezvoltat. Au fost prezentate intalniri de gradul trei si patru – extraterestrii au discutat cu oamenii si chiar i-au invitat in navele lor. Exista rapoarte dovedite in legatura cu acestea.”[…]


Sursa: Cartea “Zeii nu ne-au parasit niciodata” scrisa de Erich VON Daniken

30 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page