top of page
Search

3 simptome ale anxietatii pe care le confundam cu moartea.

Traim intr-o era in care totul este plin de informatie si pe graba, dar nu foarte multi dintre noi cunoastem consecintele. Omul este creat pentru un consum limitat de informatie pe zi, insa noi consumam mai mult de atat. In special oamenii care locuiesc in orase foarte mari si dezvoltate, pline de reclame si zgomot stradal, asta pe langa poluare. Aceasta situatie este un factor de stres, iar anxietatea a devenit o parte din noi. Datorita expunerii la cat mai multi factori de stres din ce in ce mai multi oameni experimenteaza simptome de anxietate.


1. Palpitatii


Palpitatiile sunt un simptom adesea produs de anxietate si se simte in zona pieptului sau a gatului. Acestea se resimt ca si cand inima a sarit de pe ritmul normal al pulsului sau de parca ar fi luat-o la fuga.


2. Tinitus


Tinitusul este o senzatie de zumzait in urechi si/sau cap si adesea este insotit de ameteala si/sau greata. Este un alt simptom produs de anxietate si poate produce foarte multa frica, pentru ca este un sunet aparut din senin si intens.


3. Tremurat


Tremuratul este de obicei insotit de frisoane si se simte de parca nu iti poti controla corpul. Este o senzatie puternica in corp, resimtita in special in zona stomacului si a picioarelor. Anumitor persoane le poate ridica nivelul de acid gastric din stomac insotite de varsaturi.



Toate aceste simptome impreuna sunt atacuri de panica produse tot de anxietate. Un atac de panica dureaza in medie in jur de 10-15 minute si necesita foarte multa rabdare si relaxare constienta pentru a lasa atacul de panica si simptomele de anxietate sa treaca. In cazul anxietatii, acestea sunt doar simptome trecatoare care nu vor produce moartea, insa in alte cazuri pot fi semnale pentru o afectiune anume. Pentru asemenea cazuri este recomandat sa va consultati cu medicul dumneavoastra.




Surse


109 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page